







# TENTATIVE PROGRAMME VIDEO CONFERENCE

(updated 23 February 2022)

# **ESCAP/WMO Typhoon Committee**

Fifty-forth Session of Typhoon Committee
Lao PDR

Date: 23 – 25 February 2022 Time: 09:15 – 13:00 (HK time UTC+08)

- Time schedule in the programme refers to HK time (UTC +8)
- Please join the meeting at least 15 minutes earlier for Roll Call and House Rules in Day 1

#### DAY 1: 23 FEBRUARY 2022 (Wednesday)

09:15 Roll Call and House Rules – Ms. Denise LAU, Typhoon Committee Secretariat (TCS)

#### ITEM 1 - Opening of the Session (55 mins) - Moderated by TCS

09:30-10:15 Opening Ceremony

**Welcoming Remarks** 

**Mr. OBAYASHI Masanori,** Director-General of the Atmosphere and Ocean Department, JMA, on behalf of Mr. HASEGAWA Naoyuki, the Chairperson of the 53<sup>rd</sup> Session of the Typhoon Committee

**Mr. Cyrille Honoré,** Director of Disaster Risk Reduction and Public Services Branch, Services Department, World Meteorological Organization (WMO)

**Mr. Sanjay SRIVASTAVA**, Disaster Risk Reduction (IDD), Economic and Social Commission for Asia and the Pacific (ESCAP)

Mr. YU Jixin, Secretary of Typhoon Committee - Typhoon Committee Secretariat, TCS
Welcome Message – Madam Outhone PHETLUANGSY, Director-General of Department of
Meteorology & Hydrology, Lao PDR

10:15-10:20 Announcement of Dr. Kintanar Award Winners 2021 – Ms. Denise LAU, TCS

10:20-10:25 Group Photo

#### Moderated by TC53 Chair

ITEM 2 – Report on Credential Committee (5 mins)

10:25-10:30 Report on Credential Committee – Ms. Denise LAU, TCS

ITEM 3 – Election of Officers (10 mins)

10:30-10:40

#### Moderated by TC54 Chair

ITEM 4 – Adoption of the agenda (5 mins)

10:40-10:45









#### ITEM 5 – Technical presentations (30 mins)

10:45-11:15

5.1 Summary of the 2021 typhoon season – RSMC Tokyo

#### ITEM 6 – Report on TC's Key Activities and Overview Summary of Members' Reports (15 mins)

11:15-11:30

- 6.1 Report on TC's Key Activities and Main Events in the Region (TBD) Mr. OBAYASHI Masanori, JMA
- 6.2 Overview Summary of Members' Reports Dr. T. C. LEE, Chair of AWG

ITEM 10 – Strategic Plan 2022-2026 (45 min) – Mr. Raymond TANABE, Coordinator of the SP Drafting Team 11:30-12:15

# ITEM 11 — Report on Draft Agreement and Time-bound Pilot Project on Technical Cooperation between TC and AP-TCRC (45 min)

12:15-13:00

- 11.1 Draft Agreement on Technical Cooperation between TC and AP-TCRC Dr. Eun Jeong CHA, Joint Task Team
- 11.2 Proposed plan for Time-bound pilot project on research collaboration Dr. Eun Jeong CHA, Joint Task Team

13:00 Closing Day 1

# DAY 2: 24 FEBRUARY 2022 (Thursday) – Moderated by TC54 Chair

#### ITEM 7 – Review of Activities of RSMC Tokyo and Amendments of TOM (45 mins)

09:30-10:15

- 7.1 Review of the activities of RSMC Tokyo 2021 RSMC Tokyo
- 7.2 Typhoon Committee Operational Manual (TOM) RSMC Tokyo

#### ITEM 12- Hosting of TCS (15 min) - Ms. Denise LAU, TCS

10:15-10:30

#### ITEM 8 – Reports of TC Working Group and TRCG (recommendations only) (80 mins, 20 mins for each WG Chair)

10:30-11:50

- 8.1 Recommendations of WGM Dr. TANG Jie, Chair of WGM
- 8.2 Recommendations of WGH Dr. Mamoru MIYAMOTO, Chair of WGH
- 8.3 Recommendations of WGDRR Dr. LEE Jongseol, Chair of WGDRR
- 8.4 Recommendations of TRCG Dr. WONG Wai Kin, Chair of TRCG

#### ITEM 9 – Reports of TCS and AWG (recommendations only) (30 mins)

11:50-12:40

- 9.1 Report from TCS Mr. Jinping LIU, TCS
- 9.2 Report from AWG Dr. T. C. LEE, Chair of AWG

#### ITEM 13 – Publications (15 mins)

12:40-12:55

- 13.1 Publications by TC Ms. Denise LAU, TCS
- 13.2 Publications by WMO Mr. YU Jun, WMO

#### ITEM 14 – Programme for 2022 and beyond (25 min)

12:55-13:20

14.1 Replacement of Typhoon Names – Mr. Clarence Fong, TCS

12:40 Closing Day 2









# DAY 3: 25 FEBRUARY 2022 (Friday) – Moderated by TC54 Chair

ITEM 15 – Coordination with other Activities of the WMO Tropical Cyclone Programme (10 mins) – Dr. Taoyong PENG, WMO

09:30-09:40

# ITEM 16 – Support required for the Committee's Programme (50 mins)

09:40-10:30

16.1. Typhoon Committee Trust Fund (TCTF) – Dr. Taoyong PENG, WMO

16.1.1 Statement of Account of TCTF from 1 Jan-31 Dec 2020; Provisional Statement of Account of TCTF from 1 Jan - 31 Dec 2021 – *Dr. Taoyong PENG, WMO* 

16.1.2 Summary of income and expenditure for 2019 and 2020; Provisional summary income and expenditures from 1 Jan -31 Dec 2021 - Ms. Lisa KOU, TCS

16.2. In-kind contributions - Ms. Lisa KOU, TCS

16.3 Approval of TCTF-2022/2023 - Dr. T. C. LEE, Chair of AWG

### ITEM 17– Date and place for the 17<sup>th</sup> Integrated Workshop (10 mins)

10:30-10:40

#### ITEM 18 – Date and place for the 55<sup>th</sup> TC Session (10 mins)

10:40-10:50

# ITEM 19 – Hosting of the 18<sup>th</sup> Integrated Workshop and 56<sup>th</sup> TC Session (10 mins)

10:50-11:00

ITEM 10 – Presentation on the revised Strategic Plan 2022-2026 (30 min) – Mr. Raymond TANABE, Coordinator of the SP Drafting Team

ITEM 11 — Presentation on revised Report on Draft Agreement and Time-bound Pilot Project on Technical Cooperation between TC and AP-TCRC (30 min) - JTT

ITEM 20 - Other Business (60 mins)

12:00-12:30

ITEM 21 – Closure of the TC54 Session (60 mins)

12:30-13:00